top of page

Σε ιδιαίτερα θερμό και ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Απριλίου, στο «Καφενείου του Παριανού», η εκδήλωση της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαιριανής» για το Μικρασιατικό τραγούδι, παρουσία του Στέλιου Ελληνιάδη, μέλους Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, του υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Κοντόσταυλου, και πλήθος κόσμου.

Ο Στέλιος Ελληνιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκε κι άνθισε το Μικρασιατικό τραγούδι, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάνοντας εκτενή αναφορά στον μικρασιατικό πολιτισμό, κατέδειξε τη δεσπόζουσα θέση που κατείχε το ελληνικό στοιχείο στην αυτοκρατορία και την πολυμορφία του πολιτισμού του, από την κουλτούρα της καθημερινής ζωής, μέχρι το εμπόριο, τις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες. Χαρτογραφώντας το Μικρασιατικό τραγούδι, έκανε λόγο για μουσικούς που κουβαλάνε την παράδοση του ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και των Βαλκανίων, αλλά και που δέχονται επιδράσεις από τη μουσική άλλων λαών (περσική, οθωμανική, δυτική, κλασική κ.ά.) και που κατάφεραν να αφομοιώσουν με μοναδική δεξιοτεχνία, κληροδοτώντας μας μια σπάνια μουσική παράδοση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Κοντόσταυλος, μιλώντας στην εκδήλωση απεύθυνε κάλεσμα σε όλες και όλους, να δώσουν το στίγμα της εποχής αναβιώνοντας την ισχυρή πολιτισμική προσφυγική κληρονομιά και την αγωνιστική παράδοση της Καισαριανής χτίζοντας ένα ελπιδοφόρο και ευοίωνο μέλλον.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσική βραδιά με μικρασιατική μουσική και τραγούδια.

bottom of page